Uitgebreid nieuws

U zit eraan te denken om over te stappen naar een nieuwe boekhouder?

Als u op zoek gaat naar een nieuwe boekhouder is het van belang dat u goed voorbereid aan deze zoektocht begint. Zorg ervoor dat u duidelijk in kaart heeft wat uw wensen zijn. Vaak zijn de kosten een belangrijk aspect, maar let op! Goedkoop is regelmatig duurkoop, maar duurder betekent niet altijd beter. Kijk eens verder, naar bijvoorbeeld het softwarepakket waarmee de boekhouder werkt of naar zijn ontwikkeling, modernisering en de klanttevredenheid.

Overstappen in de praktijk

Wanneer u overstapt wordt de huidige administratie overgedragen naar de nieuwe boekhouder. Het beste moment om dit te doen is 1 januari. De oude boekhouder kan dan het huidige boekjaar afsluiten en de nieuwe boekhouder kan met een schone lei het nieuwe boekjaar beginnen.

Op deze manier blijft de administratie overzichtelijk en lopen er geen zaken door elkaar. U kunt natuurlijk ook gedurende het jaar overstappen naar een nieuwe boekhouder, maar dat is vaak behoorlijk complex.

Tip!Let goed op de prijzen die worden voorgeschoteld bij het overstappen. De nieuwe boekhouder kan u proberen te lokken met heel lage tarieven, maar na een jaar een heel ander prijskaartje aan de werkzaamheden hangen. Maak dus een duidelijke prijsafspraak en leg vast welke werkzaamheden daaraan gekoppeld zijn.

Overstappen naar een nieuwe boekhouder is dus niet zo gecompliceerd als velen doen geloven. Het enige wat er moet gebeuren is het overdragen van de administratie van het oude jaar aan de nieuwe boekhouder.

Overstappen naar Kubus Enschede

Zit u eraan te denken om over te stappen naar een nieuwe boekhouder? Dan is Kubus Enschede wellicht de navigator die u zoekt voor de nieuwe weg die u in wilt slaan.

Kijk voor meer informatie op onze website en/of Facebook.
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij willen samen met u ondernemen!